Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με δύο κουταλιές γάλα.
Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος πλήρης, το γάλα και το κακάο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το κονιάκ και στη συνέχεια το κορν φλάουρ.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμμα μέχρι να γίνει το ρόφημά μας παχύρευστο.
Σερβίρουμε σε κούπες, κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.