Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Τρίβουμε τα παντζάρια στον λεπτό τρίφτη και τα αφήνουμε να σουρώσουν για 15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζουμε τα παντζάρια καλά με τα χέρια μας πάνω από ένα μπολώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους. Τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι, το ξίδι και το μέλι....