Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Για τη γέμιση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμιγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλοσκόνη.
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με το αλάτι να αφρατέψουν.
Ανεβάζουμε ταχύτητα και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.
Με μία μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα) ενσωματώνουμε απαλά την άχνη και το αμύγδαλο μέσα στη μαρέγκα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε μερικές λαμαρίνες και αφήνουμε στην άκρη.
Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ 1 εκ. με το μείγμα της μαρέγκας.
Φορμάρουμε τα μακαρόν μας σε σχήμα οβάλ, ύψους 5 εκ.
πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση5 εκ.
ανάμεσα στα μακαρόν.
Το μείγμα θα απλώσει λίγο.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να «σταθούν», δηλαδή να στεγνώσουν, να σχηματιστεί μία απαλή μεμβράνη στην κορυφή των μακαρόν και να θαμπώσει η γυαλιστερή επιφάνεια, περίπου 15 λεπτά.
Ψήνουμε, με την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή, μέχρι η επιφάνεια των μακαρόν να είναι εντελώς στεγνή, περίπου15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόν να κρυώσουν εντελώς πάνω στην λαμαρίνα που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε σχάρα.
Μαλακά αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Οι κορυφές μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα, για αυτό πρέπει να τις μεταφέρουμε με πολλή προσοχή.
Σερβίρουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε σε κουτί κλεισμένο αεροστεγώς, στο ψυγείο για2 ημέρες ή στην κατάψυξη για1 μήνα.
Για τη γέμιση: Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη πραλίνα φουντουκιού.
Γυρίζουμε τα μακαρόν ανάποδα, ώστε η ίσια βάση τους να κοιτάει προς τα πάνω.
Απλώνουμε τη γέμιση στο ένα μισό του μακαρόν.
Κλείνουμε σαν «σάντουιτς» με το άλλο μισό του μακαρόν, με την ίσια πλευρά προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρά για να πάει η γέμιση μέχρι τις άκρες.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.