Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Το τσίλι (στην Ελλάδα το λέμε "τσούσκα") ήρθε στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο από το Μεξικό, όταν "άνθρωποι με γενειάδες, πολιορκητικές διαθέσεις και περίεργα ζώα" έκαναν ντου στους Αζτέκικους οικισμούς.
Μάλιστα, οι Ισπανοί ιερείς βλέποντας το πάθος των Ινδιάνων για τα "καυτερά", θεώρησαν ότι ήταν "αμαρτωλό" φυτό και θέλησαν να απογορεύσουν τα πιπέρια.
Θα ήταν πολύ ωραία να τους είχαμε σήμερα, 6 Αυγούστου, από μια μεριά και ναγιορτάζαμε όλοι μαζί του Σωτήρος.
Πού ξέρεις… τέτοια μέρα με τέτοιο πιάτο μπορεί και να μετανοούσαν.
Εμείς ως παραδοσιακοί τύποι ακολουθούμε την παράδοση που σήμερα, λέει ότι τρώμε ψάρι.
Ο μπακαλιάρος είναι ωραιότατη επιλογή! Πεντανόστιμος, θρεπτικός, οικονομικός.
Μπορούμε πάντα να έχουμε ένα κομμάτι στο ψυγείο, αρκεί να θυμηθούμε να τον βάλουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να τον ξαρμυρίσουμε.
Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε τα αγκάθια από το ψάρι.
Κόβουμε σε ροδέλες το τσίλι, αφού αφαιρέσουμε όλα τα σπόρια.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε μια κουταλιάτης σούπας ελαιόλαδο και το κρασί.
Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο μείγμα και τον γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια, τον τοποθετούμε με το δέρμα προς τα κάτω και από πάνω βάζουμε την πιπεριά.
Αλατίζουμε το ψάρι (αν θέλουμε καλό είναι να δοκιμάσουμε μια αρκούλα, αφού τον ξαρμυρίσουμε).
Αρωματίζουμε με λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 έως12 λεπτά.
Αφού τοποθετήσουμε τα φιλέτα στο πιάτο, διακοσμούμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αυτό το πιάτο μπορούμε να το κάνουμε και με αποξηραμένο τσίλι, δηλαδή μπούκοβο! Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.