Κεφτέδες με τονάκι Αλοννήσου

Κεφτέδες με τονάκι Αλοννήσου

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

200 γρ. τονάκι Αλοννήσου
1 ψωμί
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι ούζο
1 λεμόνι
λίγο αλεύρι
κύμινο
ελαιόλαδο
αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Γι’ αυτό το πιάτο αξίζει να πάτε στην Αλόννησο, να ψαρέψετε ένα τονάκι "alalunga" που έχει ωραίο λευκό κρέας, να το φιλετάρετε, να το βάλετε σε λαδάκι (σπορέλαιο, όχι ελαιόλαδο δεν είναι τόσο καλό) και μετά σε βαζάκι και να πάτε σπίτι σας να το μαγειρέψετε. Ναι, τα γνωστά κονσερβοποιημένα τονάκια είναι πολύ καλά, αλλά δεν είναι το ίδιο... Πάντως, μπορείτε να αναζητήσετε το λευκό κρέας του συγκεκριμένου τόνου σε ψαγμένα deli μαγαζιά. Διατίθεται σε βάζο και είναι πολύ νόστιμο. Πώς ξεκινάμε;

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και βάζουμε το ψωμάκι σε νερό, να μουλιάσει. Μετά παίρνουμε το τονάκι και το ματσίζουμε, δηλαδή το κομματιάζουμε με δύο πιρούνια. Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη μπασίνα τον τόνο, το κρεμμύδι, την ψίχα του ψωμιού (αφού το στραγγίσουμε καλά), το ούζο και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε τα τονοκεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις είναι έτοιμα, ραντίζουμε με το χυμό από λεμόνι και... όποιος πρόλαβε, τονοκεφτέ είδε!

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.