Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
για 3 κιλά τσουρέκι:
Σ' ένα μέτριο μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό.
Έπειτα προσθέτουμε δυο κούπες αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε το χυλό να ηρεμήσει για ένα εικοσάλεπτο.
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα να ζεσταθούν.
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το χυλό με τη μαγιά και τα αβγά.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ.
Ύστερα βάζουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί κοντά στη ζέστη ή σκεπασμένη για να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και μ’ αυτά φτιάχνουμε μπαλάκια σαν του τένις.
Τα τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα για φούρνο και τα βάζουμε κοντά στο φούρνο να φουσκώσουν πάλι.
Μετά από μια ώρα αλείφουμε με αυγό να χρυσίσουν και ψήνουμε σε φούρνο στους200° C για μια ώρα με την κάτω σκάλα του φούρνου.
Καλό Πάσχα!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.