Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
για τη salsa:
Quesadillas. Κλασική tex-mex συνταγή χωρίς στάνταρ και κλισέ. Μπορούμε να τη φτιάξουμε με πολλά και διαφορετικά υλικά. Σήμερα, θα γνωρίσουμε τη συνταγή που βασίζεται στο τυρί, τις πιπεριές και το κοτόπουλο. Πριν από δύο χρόνια περίπου, γνωρίσαμε την πιο πικάντικη εκδοχή της με τρία είδη κρέατος και φασόλια, την Quesadillas texana (βλ. Παρόμοιες Συνταγές). Για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας προτείνουμε επίσης τα εξής ωραία: Tequila fajitas, Carne de tomatillos, Chilli con carne και Fajitas παραδοσιακά!
Σήμερα, ξεκινάμε ψιλοκόβοντας και σοτάροντας όλα τα υλικά μας. Συνεχίζουμε ζεσταίνοντας λίγο την τορτίγια στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει και βγάζει φουσκαλίτσες, που σημαίνει ότι αρχίζει και ψήνεται, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τη γεμίζουμε. Πρώτα, βάζουμε το λαδοτύρι για να λιώσει, μετά το ζαμπόν και το κοτόπουλο που τα απλώνουμε, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια της τορτίγιας. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τελειώνουμε με την sweet chilli sauce. Διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση, την ψήνουμε λιγάκι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνουν ένα τα υλικά της γέμισης και τη σερβίρουμε συνοδεία φρέσκων λαχανικών και salsa (που φτιάξαμε πολύ απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί).
Είναι το τέλειο πιάτο για βραδιές με Texas Tornados και Johny Cash στα ηχεία ή Salma Hayek ως Santanico Pandemonium και Antonio Banderas, Desperado στην οθόνη.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.