Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
φασόλια
σκόρδο
πιπεριά
μαϊντανός
κρασί
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
ελαιόλαδο
Όλοι ξέρουμε πόσο θρεπτικά είναι τα όσπρια.
Έλα όμως που το καλοκαίρι δεν κάνει κέφι να φάμε φασολάδα.
Το Αρκούδι βρήκε τη λύση στα παραδοσιακά πιάτα Ελλάδας και προτείνει ένα πιάτο με φασόλια που τρώγεται και κρύο! Σιγοβράζουμε σε ένα δυο ποτήρια νερό τα φασόλια για 20-30 λεπτά.
Αφού δοκιμάσουμε αν έχουν μαλακώσει, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
Αν τα φασόλια είναι ελαφρώς τραγανάείναι καλύτερα,λέει η φίλη μας η Ελπίδα.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και την πιπεριά από τα σπόρια.
Τα ψιλοκόβουμε σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο.
Μόλις ροδίσουν λίγο, ρίχνουμε και τα φασόλια.
Αλατοπιπερώνουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Προσθέτουμε το κρασί και το ξίδι και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε τη βράση, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι - αν θέλουμε - και τρώμε με ουζάκι.
Καλή όρεξη και καλή υγεία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.