Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
φασόλια
σκόρδο
πιπεριά
μαϊντανός
κρασί
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
ελαιόλαδο
Όλοι ξέρουμε πόσο θρεπτικά είναι τα όσπρια.
Έλα όμως που το καλοκαίρι δεν κάνει κέφι να φάμε φασολάδα.
Το Αρκούδι βρήκε τη λύση στα παραδοσιακά πιάτα Ελλάδας και προτείνει ένα πιάτο με φασόλια που τρώγεται και κρύο! Σιγοβράζουμε σε ένα δυο ποτήρια νερό τα φασόλια για 20-30 λεπτά.
Αφού δοκιμάσουμε αν έχουν μαλακώσει, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
Αν τα φασόλια είναι ελαφρώς τραγανάείναι καλύτερα,λέει η φίλη μας η Ελπίδα.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και την πιπεριά από τα σπόρια.
Τα ψιλοκόβουμε σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο.
Μόλις ροδίσουν λίγο, ρίχνουμε και τα φασόλια.
Αλατοπιπερώνουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Προσθέτουμε το κρασί και το ξίδι και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε τη βράση, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι - αν θέλουμε - και τρώμε με ουζάκι.
Καλή όρεξη και καλή υγεία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.