Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Περνάμε στο γουδί το κάρδαμο, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού και το γαρύφαλλο και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Τοποθετούμε το μείγμα μπαχαρικών σε κατσαρολάκι μαζί με το τζίντζερ και τις 2 κούπες νερό και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Όταν βράσει το νερό, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσάι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το τσάι να εκχυλιστεί για 3'(ή ανάλογα με το πόσο δυνατό το θέλουμε).
Τοποθετούμε και πάλι το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας και αφήνουμε το μίγμα να ομογενοποιηθεί και να δέσει για περίπου 3'.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε το τσάι ζεστό.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.