Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και τα θαλασσινά και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους (εάν το χρησιμοποιήσουμε) και στη συνέχεια ρίχνουμε το ντοματοχυμό.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί και να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα, τις ελιές, το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με επιπλέον τσίλι και χυμό λεμονιού.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.