Ψήνετε τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα παρασκευάσματα συνήθως στην κάτω θέση του φούρνου έτσι ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου, ενώ τα μπισκότα στο πιο ψηλό.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους ή σε φέτες.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και αλάτι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και 10 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτουμε στο ταψί τις λεπτές φέτες μπέικον.
Καραμελώνουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με της ψητές πατάτες και το μπέικον και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας(πλυμένα και στραγγισμένα).
Αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη συνταγή μερικές κ.
σ μαγιονέζα και μερικές φέτες πιπεριά τουρσί.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.