Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το μεσημέρι της προηγούμενης (24 ώρες ).
Τα ζεματίζουμε σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά, με λίγη σόδα αν είναι σκληρά, τα στραγγίζουμε και τα φυλάμε.
Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκιές και το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με ¼ λίτρου βραστό νερό, ρίχνοντας το γλυκάνισο (ή ένα ποτηράκι ούζο αν δεν έχουμε).
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μισοφέγγαρο ή σε ψιλούς κύβους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρούς κύβους και τη ρίχνουμε επίσης, στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να ζεματιστούν, μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
Τότε, ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε, προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης, λίγο κόλιαντρο, λίγο πιπεράκι (το αλάτι αργότερα, για να μην σκληρύνουν τα ρεβίθια).
Αφού πάρει χρώμα το μείγμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, 2 πρέζες γλυκάνισο και καλύπτουμε το σύνολο με νεράκι.
Aνακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για μία, μιάμιση ώρα.
Στο τέλος, προσθέτουμε κομμένο άνηθο, ένα φλιτζάνι περίπου.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.