Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
για το σιρόπι:
Η Σίφνος γέννησε το Νικόλαο Τσελεμεντέ.
Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τα γαστρονομικά στάνταρ του νησιού.
Η αμυγδαλόπιτα που φτιάχνουμε σήμερα, το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα μας να ασπρίσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να "δέσουν" τα υλικά μας.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ώσπου όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 27 εκ.
και αδειάζουμε το μείγμα.
Προσοχή! Γεμίζουμε το ταψάκι μέχρι τη μέση, γιατί θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο! Το φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 180ο C.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει 2-3 βράσεις.
Αφού ψηθεί το γλυκό μας, το κόβουμε όπως επιθυμούμε (τετράγωνο, ρόμβος) για να ποτίσει καλά, καθώς το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Η σιφνέικη αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη κι όποιος αντέξει, ας μη φάει! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.