Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Εκτός από τα ωραία κορίτσια, η Άρνισσα έχει και ωραίες κόρες, που είναι κάτι υπέροχα τοπικά παραδοσιακά ζυμαρικά.
Αν δεν μπορούμε να βρούμε κόρες, χρησιμοποιούμε πέτουρα ή χυλοπίτες.
Η συνταγή μας σήμερα είναι για 6 ανθρώπους ή τέσσερα αρκούδια.
Ξεκινάμε με τη ζύμη για τους κεφτέδες μας.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τον κιμά, μισό πράσο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το αυγό, τη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά, πολύ καλά! Μετά «πλάθω κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια», λίγο πλατιά, ώστε να ψηθούν μαζί με τα πράσα, γιατί «ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει.
Συνεχίζουμε με τα πράσα, τα οποία ψιλοκομμένα τα βάζουμε σε ένα τηγάνι για να μαραθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ που έχουμε αραιώσει σ’ ένα ποτήρι νερό και τις κόρες (μην ξεχνιόμαστε, για ζυμαρικά μιλάμε).
Μόλις μαλακώσουν αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό και μόλις πάρουν μια βράση, τα αδειάζουμε όλα σε ένα πυρέξ.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και περνάμε μία βόλτα τα κεφτεδάκια μας, ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και να μισοψηθούν.
Έπειτα, τα βάζουμε και αυτά μέσα στο πυρέξ πάνω από τα πράσα και τις κόρες και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180° C.
Σερβίρουμε και τρώμε φαγητό παραδοσιακό και σπέσιαλ! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.