Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Αναμιγνύουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ και τα λιώνουμε σε Μπεν Μαρί, δηλαδή στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα, η οποία περιέχει λίγο νερό που βράζει.
Εναλλακτικά, λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε ειδικό σκεύος, ανακατεύοντας κάθε 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ.
Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη με το αβοκάντο, τη βανίλια, το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα που φτιάξαμε και το ζεστό νερό, το ένα μετά το άλλο.
Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή μαρίζ (πλαστική σπάτουλα).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 Χ 20 εκ.
και στρώνουμε την επιφάνεια να ισιώσει.
Ψήνουμε τα μπράουνις για 25 λεπτά.
Για να διαπιστώσουμε ότι έχουν ψηθεί καλά, βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγει στεγνό ή, με ελάχιστα ψίχουλα πάνω της, τα μπράουνις είναι έτοιμα.
Αφήνουμε τα μπράουνις στο ταψί μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει για να κόψουμε όμορφα τετραγωνάκια.
Μπορούμε ακόμα να τα βάλουμε στο ψυγείο για1 ώρα πριν τα κόψουμε.
Σερβίρουμε τα μπράουνις σκέτα, με λίγη σαντιγί ή ακόμα και με παγωτό.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.