Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Παίρνουμε γάζα φαρμακείου και τη μουσκεύουμε στη λιωμένη μαργαρίνη.
Τυλίγουμε με αυτήν το στήθος της γαλοπούλας, το βάζουμε σε μια γάστρα και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις αραδιάζουμε στο ταψάκι που θα ψηθούν.
Τις πασπαλίζουμε με κανέλλα, τριμμένα καρύδια, πιπέρι, μαύρη ζάχαρη,"λούζουμε" με χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μάραθο, σταφίδες και χοντρό αλάτι.
Ψήνονται στους 150-180 βαθμούς για μισή ώρα.
Γιορτινή γαλοπούλα στο φούρνο με όλα τα εγγυημένα κόλπα ψησίματος για να γίνει το πουλερικό τρυφερό και λαχταριστό, θα βρείτε στο βιβλίο του Νηστικού Αρκουδιού.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.