Γιορτινό πιλάφι

Γιορτινό πιλάφι

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 3 κούπες νερό ζεστό
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 χούφτα κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα (δηλ. περί τα 100 γραμ.)
  • 1 σακουλάκι μαύρη σταφίδα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μπαχάρι
  • ελαιόλαδο


Οδηγίες παρασκευής

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κάστανα, τα ρίχνουμε μέσα, προσθέτουμε τις σταφίδες και το αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζεστό νερό και το ρύζι, σκεπάζουμε και αφήνουμε, μέχρι να πιει τα υγρά του.

Είναι έτοιμο.

Το τρώμε μόνο του ή με παρέα (δηλαδή αν δεν είμαστε χορτοφάγοι, το συνοδεύουμε με το κρέας της αρεσκείας μας).

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.