Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα βράζουμε για 5 λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράση) μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες.
Τα μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα ( Τα αποστειρώνουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό χωρίς καπάκι και με το εσωτερικό τους στον πάτο της κατσαρόλας).
Συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με το σιρόπι, τα κλείνουμε πολύ καλά και τα ξαναβάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.