Μοσχάρι με μπαχαρικά μαγειρεμένο με μπύρα

Μοσχάρι με μπαχαρικά μαγειρεμένο με μπύρα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 κ.σ πάπρικα
  • 1 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.σ στιγμιαίος καφές
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ σκόνη σκόρδου
  • 2 κιλά μοσχάρι (μπροστινό)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 700 ml. μπίρα


Οδηγίες παρασκευής

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε την πάπρικα, τη μαύρη ζάχαρη, το κύμινο, τον καφέ, το αλάτι, το πιπέρι, τοκρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε το κρέας με το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε6 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα.

Μεταφέρουμε σε μια ηλεκτρονική γάστρα αργού μαγειρέματος(slow cooker) ή σε απλή γάστρα και καλύπτουμε με τη μπίρα.

Μαγειρεύουμε στο slow cooker στην υψηλή θερμοκρασία για 4 ώρες ή στη χαμηλή για 8 ώρες.

Σε απλή γάστρα μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 30'και μετά χαμηλώνουμε στους 170και μαγειρεύουμε για άλλες2 ώρες περίπου ή μέχρι το κρέας μας να είναι έτοιμο.

Μεταφέρουμε  σε μία επιφάνεια κοπής και αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

Μεταφέρουμε τα υγρά από τη γάστρα σε ένα μέτριο τηγάνισε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 12 - 16 λεπτά ή μέχρι να παραμείνει περίπου ½ φλιτζάνι σάλτσα και πήξει.

Κόβουμε το κρέας σε φέτες, περιχύνουμε  με τη σάλτσα και σερβίρουμε.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.