Γλώσσα γεμιστή με σύκο

Γλώσσα γεμιστή με σύκο

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2 γλώσσες, φιλέτα 4 αποξηραμένα σύκα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μπόλικο λάδι

για την σάλτσα:

  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 2 με 3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
  • 1,5 κουτ. της σούπας κέτσαπ
  • λίγο κονιάκ
  • 200 γραμ. ψίχα γαρίδας
  • και λίγο λευκό κρασί

Οδηγίες παρασκευής

Μουλιάζουμε τα σύκα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ ή παίρνουμε σύκα κομπόστα.

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε την γλώσσα. Κόβουμε το φιλέτο κατά μήκος του ψαριού και τυλίγουμε με το κάθε κομμάτι ένα σύκο. Τα κλείνουμε με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε τις μπουκίτσες γλώσσα σε μπόλικο λάδι και τις αφαιρούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το πολύ λάδι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, ½ σφηνάκι κονιάκ και τα ζαλίζουμε με το αναδευτήρι, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Σε ένα δεύτερο τηγάνι, χωρίς λάδι, τσιγαρίζουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε την φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Στο τέλος, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε λίγο αλάτι, τη ροζ σος και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει το όλο θέμα, καθώς είναι ακόμη ζεστό.

Σερβίρουμε, τις γλώσσες και τις περιχύνουμε με την σάλτσα.

Καλή όρεξη!



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.