Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Τώρα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις δέσει η σάλτσα μετά από 1 λεπτό το λεμόνι. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τη σπαγγετίνι al dente, τη σουρώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με σάλτσα από πάνω.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.