Σπαγγετίνι με γαρίδες και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

Σπαγγετίνι με γαρίδες και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 16 μεγάλες σχετικά γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσσα
  • 1/4 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια, στραγγισμένα
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 πακέτο σπαγγετίνι

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Τώρα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις δέσει η σάλτσα μετά από 1 λεπτό το λεμόνι. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τη σπαγγετίνι al dente, τη σουρώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με σάλτσα από πάνω.

Καλή σας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.