Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το φιλέτο, που έχουμε κόψει σε ζουλιέν φέτες. Μόλις ροδοκοκκινίσει το κρέας, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το τσίλι και την πράσινη πιπεριά. Όταν πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
Μεταφέρουμε το παρασκεύασμα στο ταζίν, ειδικό σκεύος, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ετοιμάζουμε το κους-κους. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα, το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το κους-κους, 2 κούπες νερό, το σαφράν και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πιει τα υγρά του, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο για να γυαλίζει.
Τέλος, αφού έχει ψηθεί το κρέας, σερβίρουμε βάζοντας το κους-κους στην μέση και τα φιλετάκια πάνω του. Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγο γιαούρτι.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.