Κοτόπουλο με μουστάρδα, μέλι και φασολάκια

Κοτόπουλο με μουστάρδα, μέλι και φασολάκια

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • φασολάκια - 225 γρ., πράσινα, καθαρισμένα και κομμένα στα 3
  • πατάτα - 680γρ. μικρές, κομμένες στα 4
  • ελαιόλαδο - 1 κ.σ., έξτρα παρθένο
  • κοτόπουλο - 8 μπούτια, χωρίς κόκκαλα και πέτσα
  • βούτυρο - 6 κ.σ.
  • αλεύρι - 4 κ.σ.
  • ζωμός - 2 1/2 φλιτζάνια, κότας
  • μέλι - 2 κ.σ.
  • μαϊντανός - 1 ματσάκι,ψιλοκομμένος
  • μουστάρδα - 4 γεμάτες κουταλιές, με ολόκληρους σπόρους (wholegrain)

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό, να  τις σκεπάζει και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια.

Στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε όλα στην κατσαρόλα.

Όσο βράζουν οι πατάτες, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο καυτό λάδι.

Μαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει, γυρνώντας το1 φορά.

  Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό κότας ανακατεύοντας συνέχεια και μαγειρεύουμε μέχρι να «δέσει».

Τότε προσθέτουμε το μέλι, το μαϊντανό και τη μουστάρδα.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τους χυμούς που έχει βγάλει στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα φασολάκια.

Περιχύνουμε με τη σος μουστάρδας.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με λίγες πατάτες και φασολάκια, σαν συνοδευτικά.

Όσο βράζουν οι πατάτες, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο καυτό λάδι.

Μαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, γυρνώντας το 1 φορά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό κότας ανακατεύοντας συνέχεια και μαγειρεύουμε μέχρι να «δέσει».

Τότε προσθέτουμε το μέλι, το μαϊντανό και τη μουστάρδα.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τους χυμούς που έχει βγάλει στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα φασολάκια.

Περιχύνουμε με τη σος μουστάρδας.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με λίγες πατάτες και φασολάκια, σαν συνοδευτικά.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.