Σκορδάτο χταπόδι φλαμπέ με τσίπουρο

Σκορδάτο χταπόδι φλαμπέ με τσίπουρο

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 120 ml ζωμός από χταπόδι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • λίγο τσίπουρο Αγίου Όρους (για το φλαμπάρισμα)
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 ξερά κρεμμύδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • χυμός από 2 φρέσκιες ντομάτες
  • δενδρολίβανο φρέσκο
  • βασιλικός φρέσκος
  • τριμμένους κόκκους από πράσινο και κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Για το ζωμό:

  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 200 γρ. σέλερι
  • 3 καρότα
  • 4 ντομάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 30 γρ. ξύδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Πιάνουμε το χταπόδι και το χτυπάμε στα βράχια σαράντα φορές, κατά την παράδοση, για να μαλακώσει. Ή το αγοράζουμε έτοιμο από τον ιχθυοπώλη μας. Ούτως ή άλλως με τη συνταγή που σας προτείνουμε, η νοστιμιά είναι εγγυημένη. Φτιάχνουμε πρώτα το ζωμό. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστούν. Θέλει μιάμιση ώρα βράσιμο σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μείνει ένα φλιτζάνι τσαγιού ζωμός.

Στην άδεια κατσαρόλα μας ή σε ένα καινούριο σκεύος (εξαρτάται ποιος πλένει τα πιάτα μετά) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το σκόρδο και το χταπόδι και ανακατεύουμε. Όταν σοταριστούν καλά, "σβήνουμε" με το τσίπουρο. Τώρα, σειρά έχουν οι ντομάτες και ο ντοματοχυμός. Αφήνουμε το φαγάκι μας να "πιει" λίγο τα ζουμιά του. Ρίχνουμε το ζωμό που ετοιμάσαμε. Προς το τέλος, πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πράσινο και κόκκινο πιπέρι, φρέσκο δενδρολίβανο και βασιλικό. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε το φαγητό μας με το τσίπουρο που περίσσεψε.

Καλή μας όρεξη!



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.