Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.
Μετράμε την ζάχαρη και βάζουμε την μισή ποσότητα σε νερό με 2 κ.σ. ροδόσταμο σε μεγάλο τσουκάλι.
Όταν αρχίσουν να βράζουν σε 10 λεπτά ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά αμέσως.
Αφήνουμε 20 λεπτά και αφαιρούμε 1 φλ. τσ. σιρόπι περίπου.
Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αμύγδαλο τριμμένο σκόνη μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αν γίνει πολύ πηχτό ρίχνουμε το 1 φλ. τσ. σιρόπι που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα στεγνά και αποστειρωμένα.
Καλοφάγωτο.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα https://cookpad.com/gr/.
Η ιστοσελίδα https://cookpad.com/gr/ ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.