Αμύγδαλο γλυκό κουταλιού της μανούλας Θεοχάρης

Αμύγδαλο γλυκό κουταλιού της μανούλας Θεοχάρης

Από την ιστοσελίδα: https://cookpad.com/gr/

Υλικά

  • 1.300 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα ψίχα τριμμένα σκόνη
  • 15 πικραμύγδαλα τριμμένα
  • Ροδόσταμο ή ανθόνερο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής

Μετράμε την ζάχαρη και βάζουμε την μισή ποσότητα σε νερό με 2 κ.σ. ροδόσταμο σε μεγάλο τσουκάλι.

Όταν αρχίσουν να βράζουν σε 10 λεπτά ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά αμέσως.

Αφήνουμε 20 λεπτά και αφαιρούμε 1 φλ. τσ. σιρόπι περίπου.

Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αμύγδαλο τριμμένο σκόνη μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αν γίνει πολύ πηχτό ρίχνουμε το 1 φλ. τσ. σιρόπι που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα στεγνά και αποστειρωμένα.

Καλοφάγωτο.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα https://cookpad.com/gr/.
Η ιστοσελίδα https://cookpad.com/gr/ ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.