Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.
ΓΛΑΣΟ
Μείγμα:
Λιώνουμε τα 150 gr κουβερτούρας με 2 κουταλιές της σούπας νερό (σε μπεν μαρί) και αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά την λιωμένη σοκολάτα και αφού το μείγμα μας γίνει μια λεία κρέμα ενώνουμε την μαρέγκα μας ανακατεύοντας σιγά σιγά με μια ξύλινη κουτάλα (ένα τρικ για να μην πέσει η μαρέγκα μας είναι να ανακατεύσουμε με το χέρι μας) στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι αργά αργά ανακατεύοντας καλά ώστε να μην δημιουργηθούν γρουμπούλια. Ρίχνουμε το τελικό μείγμα μας στο ταψάκι (περασμένο με βούτυρο και αλεύρι) και ψήνουμε σε ήδη ζεσταμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στη μέση, επιδιώκοντας 2 δίσκους, απλώνουμε την μαρμελάδα μας στον ένα δίσκο και ενώνουμε από πάνω με τον δεύτερο δίσκο.
Γλάσο:
Λιώνουμε τα 200 gr κουβερτούρας με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα 70 gr ζάχαρη (σε μπεν μαρί) αφού αφαιρέσουμε από την φωτιά ενώνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο γλυκό μας και απλώνουμε με μια φαρδιά σπάτουλα έτσι ώστε να πάει παντού (και στα τοιχώματα), αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο μας για 30 λεπτά περίπου και σαν γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα γλυκά του κουταλιού η διάφορα φρούτα(επικαλύπτοντάς τα με μαρμελάδα ή ζελατίνη για να μη μαραθούν) ή ότι τραβάει η φαντασία σας.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.