Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Γεια σας. Είμαι η Μαγδαληνή και αγαπάω πολύ τη μαγειρική. Μαγειρεύω από μικρή και τώρα μέσα από το 1ο site διατροφής στην Ελλάδα, το αγαπημένο μας www.nistikoarkoudi.gr θα σας δίνω συνταγές και μυστικά που σε μας τις νέες κοπέλες θα χρειαστούν κάποια μέρα, όταν θα κάνουμε οικογένεια.
Σήμερα θα φτιάξουμε μια πανεύκολη παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη που θα συνοδεύσει εξαιρετικά μια δροσερή μπύρα τώρα που καλοκαίριασε. Θα βάλουμε το τηγάνι στη φωτιά και θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο. Θα ψιλοκόψουμε σε κύβους 300 γρ. σύγλινο και θα το βάλουμε στο τηγάνι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά του. Μόλις ροδίσει από παντού θα σπάσουμε στο τηγάνι τα αυγά. Δεν θα τα χτυπήσουμε ομελέτα αλλά θα τα σπάσουμε κουνώντας τα με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά από 3-4 λεπτά και αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει - το αλάτι θέλει προσοχή - θα τα σερβίρουμε σ' ένα πιάτο και θα τα πασπαλίσουμε με την τριμμένη ξερή μυζήθρα. Σας εύχομαι καλή όρεξη και σας υπόσχομαι και άλλες συνταγές από τη Μάνη και ολόκληρη την Ελλάδα. Γρήγορες, νόστιμες και υγιεινές.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.