Σπαγγέτι με σπαράγγια και μπέικον

Σπαγγέτι με σπαράγγια και μπέικον

Από την ιστοσελίδα: https://sidagi.gr/

Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • 6 σπαραγγια φρεσκα πρασινα
  • 1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος
  • 1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα
  • 1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
  • 4 φετες μπεικον καπνιστο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Δοκιμάστε κάτι νέο στις συνταγές με μακαρόνια.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει.

Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.

Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια, και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια.

Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα Γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα https://sidagi.gr/.
Η ιστοσελίδα https://sidagi.gr/ ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.