Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψητά και ξεφλουδισμένα κάστανα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα κρεμμύδια.
Βάζουμε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου, και το κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό περίπου για 30 λεπτά. Προς το τέλος, βάζουμε το ξίδι βαλσάμικο, τη ζάχαρη, τα πεκάν, και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Έτοιμο!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.