Κάστανα και κρεμμύδια με κόκκινο κρασί και καρύδια πεκάν

Κάστανα και κρεμμύδια με κόκκινο κρασί και καρύδια πεκάν

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 5 κάστανα ψημένα και χωρίς τη φλούδα
  • 5 κρεμμύδια μικρά
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
  • Φύλλα από περίπου 10 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού πεκάν χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψητά και ξεφλουδισμένα κάστανα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα κρεμμύδια.

Βάζουμε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου, και το κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό περίπου για 30 λεπτά. Προς το τέλος, βάζουμε το ξίδι βαλσάμικο, τη ζάχαρη, τα πεκάν, και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Έτοιμο!



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.