Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.
Τι είναι το σνίτσελ; Είναι μοσχαράκι πανέ.
Τι είναι το πανέ; Είναι τηγανισμένο κρέας, λαχανικό ή ψάρι που έχουμε βουτήξει πρώτα σε αυγό, μετά σε φρυγανιά και μετά σε ένα καυτό τηγάνι.
Γιατί το δικό μας σνίτσελ είναι άμεσης δράσης; Διότι φτιάχνεται γρήγορα και «καθαρίζει» για πάρτη μας με αφοπλιστικά γευστικό τρόπο σε 8 απολαυστικές μερίδες (οι μερίδες είναι σχετική μονάδα μέτρησης)! Πώς; Έτσι!… Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά με το αλεύρι, την παρμεζάνα και τα μισά αρωματικά χόρτα και πανάρουμε τα φιλέτα: τα βουτάμε δηλαδή πρώτα στο αυγό, μετά στο μείγμα φρυγανιάς και τέλος στο αντικολλητικό μας τηγάνι, όπου έχουμε ζεστάνει το μισό βούτυρο μαζί με το μισό λάδι.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα, να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.
Το μυστικό στα σνίτσελ είναι να μείνουν τραγανά απ’ έξω και ζουμερά από μέσα.
Γι’ αυτό δεν τα σκεπάζουμε για να τα διατηρήσουμε ζεστά, αλλά φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα τα συνοδευτικά τους ή τη σάλτσα τους από πριν, ώστε να τα σερβίρουμε απευθείας ζεστά-ζεστά και λαχταριστά.
Για τη σάλτσα μας θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα: κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες, τα σοτάρουμε στο βούτυρο και το λάδι που μας απέμειναν, μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε με κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν στο ποτό για δύο τρία λεπτά.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα υπόλοιπα αρωματικά, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μόλις η σάλτσα μας «δέσει» απλώνουμε μέσα τα σνίτσελ μας και βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, προτού τα σερβίρουμε.
Εάν θέλουμε, σερβίρουμε τα σνιτσελάκια μας ξέχωρα και τα περιχύνουμε με την πρωτότυπη σάλτσα μας, η οποία ταιριάζει επίσης, εξαιρετικά με ψητές πατάτες ή ρύζι.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.