Κακκαβιά

Κακκαβιά

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 σκορπίνα
  • 1 σαλούβαρδο
  • 2-3 μπακαλιαράκια (μεγαλούτσκα όλα τους)
  • 3 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ντομάτα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • λίγο σέλινο
  • λάδι
  • λίγο ξινό
  • 1 κανάτα νερό περίπου και λίγη θάλασσα..

Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τα υλικά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά: τα καρότα σε μακρόστενες φέτες, τις πατάτες, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα τέσσερα.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα παραπάνω λαχανικά να βράζουν, σε 2 κανάτες νερό.

Προσθέτουμε το σέλινο και μπόλικο αλάτι.

Παράλληλα, σε μια λεκάνη με θαλασσινό νερό, καθαρίζουμε τα ψάρια.

Αφαιρούμε τα σβάραχνα, δηλαδή τα βράγχια, και τα λέπια.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το καθάρισμα της σκορπίνας, γιατί όλα τα αγκάθια είναι φαρμάκι.

Μόλις καθαριστούν τα ψάρια τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα.

Περιμένουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου σε δυνατή φωτιά και αμέσως μετά βάζουμε το ξινό.

Αφήνουμε τη σούπα 5 λεπτά ακόμηστη φωτιά και είναι έτοιμη.

Με μια τρυπητή κουτάλα σερβίρουμε το ψάρι στο ένα πιάτο και τη σούπα σε ένα δεύτερο.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.