Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1600 C.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24εκ.
4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
5. Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.
Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400 C.
3. Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα.
Ψήνουμε στους 1600 C για περίπου 12 λεπτά.
4. Σερβίρουμε αφού κρυώσει.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.