Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 150γρ αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 15γρ άχνη
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση

  • 300γρ κουβερτούρα
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 100γρ βούτυρο
  • 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
  • 100γρ ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής

Για τη ζύμη

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1600 C.

3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24εκ.

4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.

5. Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

2. Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.

Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400 C.

3. Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα.

Ψήνουμε στους 1600 C για περίπου 12 λεπτά.

4. Σερβίρουμε αφού κρυώσει.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.