Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αυτό το λάθος. Είναι προτιμότερο αν είναι λερωμένα τα προϊόντα σας να τα καθαρίσετε με ένα στεγνό πανί η χαρτί κουζίνας και έπειτα να τα βάλετε στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σας. Το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική άμυνα που έχουν ενάντια στην μούχλα και τη σήψη.
Κόβουμε τις πιπεριές και τον μαϊντανό, καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε το πλιγούρι για 4 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε σκορδόλαδο, τις πιπεριές και τα ντοματίνια Σαντορίνης. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά, γαρίδες, μύδια και καβούρια. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και λίγο νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε και το πλιγούρι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα και την πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.