Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ροδόνερο και το βούτυρο.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι τους και τα βάζουμε στο σιρόπι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για 20 λεπτά γυρνώντας ανά τακτά διαστήματα τα αχλάδια.
Βάζουμε τα αχλάδια μαζί με το σιρόπι σ' ένα μπολ και τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.