Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ροδόνερο και το βούτυρο.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι τους και τα βάζουμε στο σιρόπι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για 20 λεπτά γυρνώντας ανά τακτά διαστήματα τα αχλάδια.
Βάζουμε τα αχλάδια μαζί με το σιρόπι σ' ένα μπολ και τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.