Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Αφαιρούμε το κόκκαλο και το δέρμα του ξιφία.
Πλένουμε το κρέας του και το κόβουμεμε ένα καλό μαχαίρι για να μη θρυμματιστεί σε χοντρούς κύβους.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα σκόρδα και τα βάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο προσθέτουμε και το λάδι, ώστε να φτιάξουμε τη μαρινάδα μας.
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μια κουταλιάτης σούπας αλάτι και ένα φλυτζανάκι του καφέ ξίδι.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του ξιφία και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 3 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη μαρινάδα φροντίζοντας όλα τα κομμάτια να είναι καλυμμένα από το λάδι.
Ο ξιφίας πρέπει να μείνει τουλάχιστον 2-3 ώρες στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο, πριν τον φάμε.
Για το σερβρίσμα αφαιρούμε μερικά κομμάτια ξιφία από τη μαρινάδα και τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
Πρώτα το δοκιμάζουμε και αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Μπορούμε, επίσης, να τον τηγανίσουμε ελαφρώς χωρίς λάδι για 2-3 λεπτά και να έχουμε ένα ζεστό πιάτο.
Έτσι ή αλλιώς καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.