Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
για τη σάλτσα:
Με αφορμή αυτή τη συνταγή μπορούμε να έχουμε θέμα συζήτησης στο τραπέζι: «σουβλάκι κατά τους νοτίους και τους βορείους». Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα... σουβλάκι είναι η μικρούτσικη σούβλα. Δηλαδή είτε το ξυλάκι (καλαμάκι, αν δεν πίνετε με αυτό τον καφέ σας) είτε το μεταλλικό στικ από όπου περνάμε κομμάτια λαχανικών, κρέατος ή ό,τι άλλο γευστικόν.
Το σπουδαίο με τη σημερινή μας συνταγή είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Διαβάστε, φτιάξτε και απολαύστε! Ξεκινάμε με το κρέας, το κρεμμύδι και την πιπεριά, τα οποία κόβουμε σε τετράγωνα χοντρά κομμάτια. Βάζουμε στο κρέας αλάτι, κόκκινο πιπέρι και κάρυ για να του δώσουμε γεύση πικάντικη και περνάμε στο σουβλάκι μας εναλλάξ κρέας, κρεμμύδι, πιπεριά μέχρι να γεμίσει.
Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο σουβλάκι.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σ’ ένα βαθύ ταψί που γεμίζουμε με νερό, ξύδι και αλάτι και τα βράζουμε στο φούρνο (πρωτότυπο, έτσι;) για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.
Πώς φτιάχνουμε τη σάλτσα μας; Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ, την ketchup, αλάτι, κάρυ, κόκκινο πιπέρι, λίγη ζάχαρη και tabasco, ανακατεύουμε καλά και αραιώνουμε με νερό, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή (θα χρειαστεί περίπου 2 ποτήρια νερό). Βάζουμε τη σάλτσα σ’ ένα βαθύ ταψί και αυτό με τη σειρά του πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η σάλτσα ν’ αρχίσει να πήζει (σε 20 λεπτάκια, έχετε το νου σας).
Μόλις είναι έτοιμα τα σουβλάκια μας, τα βάζουμε για λίγα λεπτά μέσα στην σάλτσα που ετοιμάσαμε να πάρουν γεύση πικάντικη και σερβίρουμε κατά προτίμηση με φρέσκα λαχανικά, βραστές πατάτες και ρύζι.
Βορράς- Νότος σημειώσατε x.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.