Φτιάχνουμε το βελουτέ άγριων μανιταριών. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 φλιτζανάκια του καφέ ελαφρώς αλατισμένο νερό και βράζουμε 500 γρ. άγρια μανιτάρια κατά προτίμηση (αν δεν έχουμε φρέσκα, μουλιάζουμε για μερικές ώρες 100 γρ. αποξηραμένα). Όταν το νερό εξατμιστεί, περνάμε τα μανιτάρια από το μπλέντερ.
Καθαρίζουμε τα πορτσίνι σκουπίζοντάς τα με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας ή μια μικρή βούρτσα. ΔΕΝ τα περνάμε κάτω από τη βρύση, γιατί θα ρουφήξουν νερό, που θα το αποβάλλουν μετά στο μαγείρεμα μαζί με όλη τους τη γεύση. Τα κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι στο τηγάνι και το σοτάρουμε με τα κρεμμύδια.
Όταν στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί για να σβήσει το σοτάρισμα.
Ύστερα προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά, σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Όσο το ρύζι πίνει τα υγρά, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό. Δε σταματάμε το ανακάτεμα. Το ιδανικό ριζότο πρέπει να κρατάει στο δόντι και να είναι ζουμερό στην όψη.
Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τα ωμά μανιτάρια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα να σιγομαγειρευτεί.
Αδειάζουμε το χυλωμένο ριζότο στο πιάτο. Από πάνω το περιχύνουμε με μια κουταλιά ζεστό βελουτέ μανιταριών. Τέλος, περιχύνουμε με μισό πώμα λαδί τρούφας και μερικές λεπτές φέτες παρμεζάνα.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.