Τα όσπρια και τα λαχανικά πρέπει να τα αλατίζονται προς το τέλος του μαγειρέματος διότι εάν τα αλατίσετε από την αρχή σκληραίνουν.
Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους.
Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό.
Οι τηγανητές πατάτες και τα τηγανιτά αυγά πρέπει να αλατίζονται πριν τηγανιστούν.
Αρχικά, διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο χλιαρό νεράκι.
Έχουμε πλήνει το χοιρινό μας και το έχουμε κόψει σε μερίδες.
Το βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε τον πελτέ, προσθέτουμε τη φρέσκια τομάτα, τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 220 βαθμούς στην αρχή και μετά το χαμηλώνουμε.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ελέγχουμε αν χρειάζεται νεράκι.
Γενικά, όσα κιλά είναι το χοιρινό μας τόση ώρα θέλει για να ψηθεί….
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.