Καλοκαιρινό ρολό κιμά με βραστά αυγά

Καλοκαιρινό ρολό κιμά με βραστά αυγά

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • μοσχάρι - 500 γρ. κιμά
  • χοιρινό - 500 γρ. κιμά
  • σκόρδο - 4 σκελίδες ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι - 1 ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο - ½ φλιτζάνι
  • λευκό κρασί - ½ φλιτζάνι
  • παρμεζάνα - ½ φλιτζάνι τριμμένη
  • ψίχουλα - ½ φλιτζάνι από μπαγιάτικο ψωμί
  • μαϊντανός - 1 χούφτα ψιλοκομμένο
  • ντομάτα - 1 φλιτζάνι πουρέ
  • καρότο - 2 βρασμένα σε μικρά κυβάκια
  • αυγά - 2 χτυπημένα
  • αυγά - 4 βραστά σφιχτά που τους έχουμε βγάλει τα τσόφλια
  • ελαιόλαδο - ¼ φλιτζάνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και στη συνέχεια το σκόρδο, τη ντομάτα και το μισό κρασί.

Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σ' ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με τη σάλτσα, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί, τα καρότα σε μικρά κυβάκια, τα ψίχουλα και το μαϊντανό.

Πλάθουμε τον κιμά σε ρολό και φυτεύουμε μέσα του τα βραστά αυγά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά, αφού το έχουμε τοποθετήσει σε μακρόστενη φόρμα (λαδωμένη) στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

  Σ' ένα φλιτζάνι έχουμε βάλει έξτρα κρασί με το οποίο ραντίζουμε λίγο λίγο μ' ένα κουτάλι μέχρι να ψηθεί.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.