Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε το πελτέ, συνεχίζουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Σε μέτριο πυρέξ στρώνουμε ομοιόμορφα τους βρασμένους γίγαντες.
Από πάνω βάζουμε σε στρώση το μείγμα από το τηγάνι μας και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε και τη φέτα από πάνω, αν θέλουμε ή δε νηστεύουμε.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.