Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε το πελτέ, συνεχίζουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Σε μέτριο πυρέξ στρώνουμε ομοιόμορφα τους βρασμένους γίγαντες.
Από πάνω βάζουμε σε στρώση το μείγμα από το τηγάνι μας και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε και τη φέτα από πάνω, αν θέλουμε ή δε νηστεύουμε.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.