Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Με το ειδικό σκεύος βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα. Στην κοιλότητα που θα δημιουργηθεί στο κέντρο των μήλων θα στάξουμε από λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα μήλα όρθια σ' ένα πυρίμαχο σκεύος. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξερά φρούτα, τα φιστίκια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Σ' ένα μπρίκι μαλακώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ. Μ' ένα κουταλάκι γεμίζουμε τον πυρήνα των μήλων με το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε τη βανίλια με τον χυμό πορτοκαλιού και ραντίζουμε τα μήλα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 35 λεπτά. Τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 15. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.