Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Αρχικά, κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα ζουλιέν, δηλαδή σε λωρίδες.
Τα καρότα τα κόβουμε σε λεπτότερες φέτες για να μαγειρεύονται πιο εύκολα.
Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και το σολομό και τον τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
Σε μια μπασίνα, βάζουμε 2 ποτήρια νερό, 1 σφηνάκι ούζο, ½ ποτήρι λάδι, το χυμό ½ λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένο.
Τα χτυπάμε με το αναδευτήρι, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Ο μάραθος ταιριάζει πολύ με το ούζο και τονίζει την γεύση του.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και πασαλείβουμε το σολομό με την πάστα ελιάς.
Αυτό θα πει Μεσογειακή κουζίνα.
Σκεπάζουμε το ταψί με μια βρεμένη λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.