Καλαμάρι με σάλτσα βασιλικού

Καλαμάρι με σάλτσα βασιλικού

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2 πατάτες μέτριες
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 200 γρ. καλαμάρι ή θράψαλο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το πέστο βασιλικού:

  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. παρμεζάνα


Οδηγίες παρασκευής

Ξεκινάμε από το πέστο βασιλικού.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο blender για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια αλοιφή.

Συνεχίζουμε με τη γαλέτα πατάτας.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χοντροτρίβουμε στον τρίφτη, τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα για να μην πιτσιλιστούμε, ζεσταίνουμε λάδι και τις τηγανίζουμε για δυο-τρία λεπτά.

Στραγγίζουμε και πάλι, σε χαρτί κουζίνας και φυλάμε ζεστά.

Σε ζεστό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα καλαμαράκια.

Αφήνουμε να πιουν λίγο τα υγρά τους (5 λεπτά) και τα σβήνουμε με το ούζο.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος light και το πέστο και αφήνουμε να σιγο-μαγειρευτούν άλλα 2 λεπτά.

Γεμίζουμε με τις τηγανισμένες τρίμμενες πατάτες ένα μικρό τσέρκι ή μικρό μπολ και το γυρίζουμε στο κέντρο του πιάτου σερβιρίσματος.

Από πάνω ρίχνουμε τα θράψαλα με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.