Μπουρανιά

Μπουρανιά

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • πράσο
  • λάπατα
  • τσουκνίδες
  • κρεμμύδι
  • δυόσμος
  • μαϊντανός
  • αλεύρι
  • νερό
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Παίρνουμε τα τσουκνίδια τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα ζουπάμε για να σπάσουν τα αγκαθάκια τους.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.

Βάζουμε το λαδάκι και τα καίμε σε ένα νταβά (μεγάλη κατσαρόλα).

Μετά από λίγο προσθέτουμε το νεράκι και ανακατεύουμε.

Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και λίγο κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να λιώσουν (περίπου μισή ωρίτσα).

Όταν είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο ζωμό από τα χόρτα και σε ένα μπολ τον ανακατεύουμε με το αλεύρι καλά και τον ξαναρίχνουμε πίσω στα χόρτα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 1’-2’.

Τα μπουρανιά είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.