Μυδοπίλαφο Θεσσαλονίκης

Μυδοπίλαφο Θεσσαλονίκης

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 500 γρ. κατεψυγμένα μύδια
  • 1 κονσέρβα αποφλειωμένα τοματάκια στραγγισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια σε δροσερό τρεχούμενο νερό.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και την καυτερή πιπερίτσα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλιπα υλικά μαζί με τα μύδια και ρίχνουμε και 2 ποτήρια ζεστό νερό.

Σιγοβράζουμε για ½ ώρα σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.