Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Τα Γρεβενά βγάζουν μανιτάρια - πολλά και διάφορα - και τρομερές νοικοκυρές που φτιάχνουν χυλοπίτες σπιτικές, δηλαδή πέτουρα. Τα πορτσίνι (η ιταλική λέξη porcini σημαίνει γουρουνάκια, τα ονόμασαν έτσι γιατί είναι μπαμπάτσικα τα άτιμα), ελληνιστί βασιλομανίταρα, μοιάζουν με κρέας και σε συνδυασμό με τα πέτουρα κάνουν ένα πλήρες και μυρωδάτο πιάτο.
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε νερό, να μουλιάσουν. Αν πάλι έχουμε φρέσκα και όχι αποξηραμένα, προχωράμε παρακάτω. Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα για να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια, πέφτουν τα μανιτάρια (αφού τα στραγγίσουμε από το ζουμί τους) και μόλις μαλακώσουν, ακολουθεί η σάλτσα και 1 λίτρο νερό. Όταν πάρει μια βράση, βουτάμε μέσα τα πέτουρα και αλατοπιπερώνουμε. Τα πέτουρα δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα, οπότε σε λίγα λεπτά έχει κιόλας χυλώσει το φαγητό μας. Του βάζουμε ρίγανη, φέτα ή αναβατό (τυρί Γρεβενιώτικο) ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.