Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.
Βάζουμε το κοτόπουλο σ' ένα μπολ.
Ραντίζουμε με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε να πάρει βράση ο ζωμός και ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 20 λεπτά.
Σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
προσθέτουμε τα καρότα αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
Τα λιώνουμε στο μπλέντερ και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.
Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού για 10 λεπτά μέχρι να μείνει ο μισός.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κομμάτια πορτοκαλιού.
Μετά από 5 λεπτά τα αφήνουμε στην άκρη.
Αναμειγνύουμε τη χαρίσα με το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι μέχρι να γίνουν παχύρευστη πάστα.
Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 190ο C.
Ανακατεύουμε τον πουρέ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ελιές.
Σερβίρουμε στα πιάτα από 1 στήθος κοτόπουλο, πουρέ, ελιές και κρεμμυδάκια.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.