Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
για το πέστο βασιλικού:
Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό, τις στραγγίζουμε και τις φυλάμε. Φτιάχνουμε το πέστο βασιλικού. Σε ένα γουδί ή στο blender χτυπάμε το βασιλικό, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί μεχρί να γίνουν μια κρέμα.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φακές και ρίχνουμε το πέστο, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά να αρωματιστούν τα όσπρια.
Ύστερα, τοποθετούμε τη σαλάτα με τις φακές σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και από πάνω το ανθότυρο κομμένο σε φέτες. Πασπαλίζουμε με λίγο πέστο ακόμη, αφήνουμε μερικά φύλλα βασιλικού σε κάθε φέτα ανθότυρου και σερβίρουμε.
Μμμμ κάνει τη δίαιτα απόλαυση!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.