Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.
Ψιλικόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
Σε ένα μπολ, βάζουμε μαζί το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Προοσθέτουμε το γιαούρτικαι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι και προσθέτουμε τα λαχανικά και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.