Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
για το σιρόπι:
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες για να μπορέσουμε να βγάλουμε την αρίδα.
Με το ειδικό εργαλείο τρυπάμε την κολοκύθα και παίρνουμε το σχήμα.
Στη συνέχεια ασβεστώνουμε τις αρίδες, δηλαδή τις βουτάμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, όπου έχουμε διαλύσει μια κουταλιά σούπας ασβέστη.
Έπειτα, τις ξεπλένουμε 2-3 νερά στην βρύση για να φύγει καλά ο ασβέστης.
Ακόμη τις ζεματάμε 2 φορές, δηλαδή τις βουτάμε σε κατσαρόλα με ζεματιστό νερό.
Για να γίνει εξουδετέρωση του ασβέστη, διαλύουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό 2 κουταλιές ξινό και τοποθετούμε εκεί τις αρίδες.
Περιμένουμε για ½ ώρα περίπου.
Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι, 3 ποτήρια νερό και 2 ζάχαρη, ώσπου να δέσει.
Όταν οι αρίδες είναι έτοιμες τις βουτάμε στο σιρόπι και προσθέτουμε την βανίλια, τα βράζουμε ακόμη 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.